Kabar kongo .com " Mangudi ing tumindak kang becik,lan sugih paring marang pepadan "

Minggu, 30 Januari 2011

Gambaran kawulo alit

KabarKongo.com -  Nek riko pas wayah isuk  mlaku-mlaku nang jalan Kawi Kepanjen sing arahe nang Kuto Blitar, pas gek ngarepe SD Kepanjen Siji. Riko mesti ketemu karo bakul koran sing manggon sangarepe toko onderdil karo servis  motor " Kawi Motor ".

Saben isuk wiwit jam 5 nol-nol , bakul koran iki wis mangkal  ngenteni ter-teran koran Jawa Pos, Surya, Malang Pos, Memo lan sak liya-liyane.  Nek korane podo teko, " Cak QUL " panggilane wong-wong sing tuku koran iki langsung ngrakit dadi siji koran-koran sing isih mrenco-mrenco. Sing mesti kudhu dirakit disik yaiku koran Jawa Pos. Amarga koran iki ono 3 bendel kabehe. 
Lha gek kene, aku pingin menehi ngerti marang peno kabeh sing durung ngerti sopo sejatine " Cak Qul" iki.
Wis sampeyan simak yo ???

Pawongan iki lahir nggawe jeneng "Fatqul Mu'in" asli wong Panjen. dening celukane ono sing Fatqul, yo ono Mu'in. lahire nek jare deweke tahun 1965 an.. berarti sik luwih towo teko aku. Sak weruhku, Fatqul sekolah e  SD Siji Panjen. sik kepala sekolahe Ibu Supilah. Lulus SD deweke nglanjutno nang SMP Negeri 4 Malang... (cik adohe rek )... ojo salah tampa yo , sing tak karepno SMPN 4 Malang iku yo SMP Negeri 4 Kepanjen sing ngadeg jegrek gek ngarepe Kantor Kecamatan Kepanjen iku. Sing saiki terkenal dadi sekolah RSBI. Nah... ngerti wis ta ? Jaman semono mlebu SMP 4 iku nggawe wis nggawe tes tulis, pengumumane di umumno gek papan pengumuman gede.. sing ndelok podo antri.


Mbalek nang kang Fatqul sing rambute wis akeh wan e iki,  hehehe... riko tak takoni ngerti opo ora? pendidikane paling duwur opo hayoo??
"
Nah. tak wenehi weruh yo....tapi ojo gaget ... nek riko durung  podo durung ngerti., Fatqul Mu'in iki sak jane yo guru Matematika , deweke alumni Univwersitas Budi Utomo Malang. Tapine pancene Fatqul biyen emoh dadi guru.. kan guru iku biyen bayaren mek sithik..opo maneh sing sing sukuan..

Amarga Fatqul iki uripe  mung karo ibune sing jaman disik dodol rokok gek ngarepe SD siji sisih wetan. Dadine deweke duwe prinsip nggolek gawean sing cepet nggasilno ojir. lha dalan sing ditemu yoiki " Mbakul Koran " . Masiyo koyoke mbakul mek numpang sak etalase, tapi kana haube akeh.. nek gak salah ono 12-15 an. Dodole mencar-mencar... ono sing nang perempatan dalan, nduwur bis, nang Mapolres koyok sing dilakoni Cak Li " Romli " sing nyambi mijet bapak-bapak anggota polisi.  Lan sing paling adoh nang daerah Wlingi.

Sakliyane dodol koran lan sapunggalane..Fatqul nek pas wayahe Arema main gek Kanjuruhan, deweke yo oleh jatah ngedol tiket.. ngedole wis mesti.. njupuke bathi mung 1000-2000 ra luwih teko iku. Opo maneh yo...?? lha ono maneh sing sik anyar dilakoni.. yoiku dodolan pulsa, sing lawas maneh yoiku nyediakno tikcet bus n kapal api wong sing lungo nang luar Jawa.

Wis yo cak, mas, kang, ibu,mbak yu,... jane sik akeh critane... tapi semene disik ae... sing penting opo? Awake dewe ora oleh podo ngeyek, nyepelekno, n langsung tebak marang wong sing riko adepi nek durung ngerti aten-atenane ugo sejatine wong iku. Mungkin ae.. saiki peno kabeh wis podo joyonyo ( he..he lakok maleh nang honocoroko). Tapi yo iku pesenku mung siji.. ojo adigang-adigung adiguno..  Ojo gede rumonso tapi yo ojo rumongso gede. Urip ki mek sak dermo... sakdermo mampir ngombe... wis sampen pikir dewe opo karepe..!!!! pesenku mung siji... Riko kabeh ojo nyalahno tulisan sing tak gawe boso lan tulisan campur aduk koyo ngene.. amargo negaro awake dewe iki" bhineka tunggal ika " (po3) 

0 komentar: